Hotels-SPA.pl
FaceBook
Zobacz na Mapie
FaceBook
Zobacz na Mapie
Szukaj
Hotels-SPA.pl


WYRÓŻNIONE HOTELE

Trzygwiazdkowy Hotel Elbrus jest umiejscowiony w samym sercu Szczyrku, stanowiącym jedno z najpopularniejszych miejsc na mapie turystycznej Polski.
czytaj więcej»
 
Hotel Radisson Blu oraz kompleks Baltica Wellness & Spa usytuowane są w samym centrum pięknego Szczecina.
czytaj więcej»
 
Uzdrowisko Wieniec-Zdrój[ to jedno z najstarszych i najpiękniej położonych uzdrowisk na Kujawach.
czytaj więcej»
 
Pałac Żelechów SPA & Wellness to kameralny, luksusowy obiekt zlokalizowany w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy.
czytaj więcej»

Targi SPA


 

Spa & Wellness Targi Wyposażenia, Usług i Obiektów

Profesjonalne Targi Wyposażenia, Usług i Obiektów Spa&Wellness w Krakowie to niecodzienne wydarzenie łączące wszystkie dziedziny związane z branżą Spa i Wellness.

Targi SPA & Wellness w Krakowie jako pierwsze, profesjonalne Targi, obejmujące branżę Spa i Wellness, podejmują krok w kierunku zintegrowania i zaspokojenia potrzeb zwiedzających i wystawców. Targi SPA & Wellness z jednej strony pozwolą wystawcom na prezentację najnowszych urządzeń i technologii oraz rozwiązań dla obszarów usługowych wellness i SPA, a z drugiej strony bogaty program seminaryjno-szkoleniowy pomoże zwiedzającym wzbogacić wiedzę na ten temat.

więcej informacji...

źródło: targi.krakow.pl

 

SPA & Wellness Quality Forum & Festival Kuchni Wellness

Zakończyło się Spa & Wellness Quality Forum & Festival Kuchni Wellness, pozostawiając w pamięci uczestników wiele wrażeń oraz miło spędzonych chwil, zdobytych nowych kontaktów zawodowych oraz przyswojonej podczas wykładów i prezentacji wiedzy. Konferencja z imprezami towarzyszącymi odbywała się w dniach 23-25.06.2008 r. w Bronisławowie w Hotelu Magellan.

Uczestnicy przyjeżdżali 23.06.08 r. późnym popołudniem i wieczorem lub nawet rano, w dzień rozpoczęcia wykładów. Konferencję rozpoczął wykład pt. "Dziesięć tajemnic sukcesu w branży SPA" Felicji Brown właścicielki Spalutions (USA), następnie przemawiali: Roul Andrews Sudre reprezentujący Aspen SPA Managment (USA) i Robert Węglarz z Hotelu Malinowy Zdrój. Po krótkiej przerwie swoje wykłady zaprezentowali kolejno dr Rafał Rouba z Instytutu Turystyki Uniwersytetu Łódzkiego oraz Jarosław Miszczak i Paweł Polka, właściciele "e-promocja.com.pl". W czasie przerwy na lunch goście mogli najeść się do syta, skorzystać z basenu, sauny lub zabiegów SPA. Tego dnia wystąpili jeszcze: ponownie Felicia Brown oraz Panowie Arkadiusz Dawidowski i Grzegorz Jarzębski reprezentujący ForSpa. Na zakończenie części merytorycznej Mariola Bojarska-Ferenc- znana z TVN Style, propagatorka zdrowego trybu życia - przeprowadziła pokaz stylizacji, wellnesowego stylu życia, kosmetyki estetycznej i odżywiania, a także tzw.: "metamorfozy".

Przed uroczystą kolacją uczestnicy mogli wybrać się w "podróż" dookoła Szkocji z ambasadorem marki Johny Walker - Panem Arturem B. Brzychcy, w myśl hasła "keep walking" - posmakować różnych rodzajów whisky.

Imprezę wieczorną prowadziła Mariola Bojarska-Ferenc,. Sam Festival Kuchni Wellness rozpoczął się we wtorek o godzinie dwudziestej pokazem przygotowywania przystawek - "Bukietu sałat z łososiem wędzonym i delikatnym dressingiem koperkowym" oraz zupy wellness - "Kremu z karotki z kolendrą i imbirem", prowadzonym przez kucharzy Unilever Foodsolutions, Limito i Bonduelle. Około godziny dwudziestej drugiej zostały wręczone nagrody dla zwycięzców plebiscytu "SPA Prestige Awards", przeprowadzonego wśród miłośników idei SPA i odwiedzających portal spahotele.pl. Nagrodę główną odebrali - Tomasz Pieniążek - Prezes Zarządu Hotele SPA Dr Irena Eris oraz Katarzyna Szymkiewicz - Konsultant PR Laboratoria Kosmetyczne Dr Irena Eris. Następnie podano "Wellnessowe Danie Główne" - "Pierś z drobiu faszerowaną szparagami na chińskich warzywach z sosem słodko kwaśnym i ryżem migdałowym". Na zakończenie wieczoru odbyły się gorące pokazy tańca brazylijskiego znanej grupy "Danca Brasil" i "Micanga" z nauką tańca oraz impreza w rytmach samby. Zabawa przy dźwiękach muzyki trwała prawie do rana. Większość gości przetańczyła cały wieczór.

Ale to jeszcze nie wszystko, zakończenie Festivalu odbyło się następnego dnia około godziny dziesiątej pokazem kuchni molekularnej w wykonaniu kucharza Unilever Foodsolutions Andrzeja Wiesławskiego, który specjalnie na tą okazję przygotował niezwykły napój "ICElattea" - stanowiący połączenie herbaty Lipton oraz spienionego mleka z lodami waniliowymi. Robert Poliński przygotował również molekularny "Gotowany majonez na słodko z culisem z truskawek". Prezentacja Iwony Niegowskiej - Nutrition Managera UF na temat programu Fundacji Choices - "Wiem, co wybieram" - promującego zdrowe odżywianie wzbudziła rzeczową dyskusję na temat produktów wysoko przetworzonych.

Merytorycznym dopełnieniem były wykłady Roula Andrews Sudre - prawdopodobnie jednego z najbardziej doświadczonych, światowych konsultantów SPA, na temat skutecznego marketingu i budowy nowych obiektów SPA, Felicji Brown na temat wzbogacania doznań klienta w biznesie SPA oraz Mariusza Jaworskiego reprezentującego Bon-net, który przedstawił program recepcyjny do SPA - Reservation Assistant Spa & Sport Software. Pan Paweł Polka oraz dr Rafał Rouba przedstawili ciekawe założenie certyfikujące obiekty SPA & Wellness w Polsce w oparciu o przeprowadzone badania. Mamy nadzieję, że konferencja da w Polsce początek idei jakości SPA i już nie każdy mały obiekt SPA będzie mógł używać tej jakże popularnej nazwy wprowadzając klienta w błąd. Obiekty oznaczone logiem "Polskie Hotele SPA & Wellness" będą poddawane wewnętrznemu audytowi jakości przez niezależne grono konsultantów i ciągłej kontroli ze strony klientów.

Plan konferencji był bardzo napięty i bogaty w treści merytoryczne, nie zabrakło jednak czasu na zabawę. Organizatorzy, Firma Comfortum z Łodzi - właściciel wielu portali internetowych o tematyce SPA i Hotel Magellan z Bronisławowa, czują się zaszczyceni tak licznym przybyciem gości, wśród których znaleźli się: przedstawiciele hoteli SPA & Wellness, firm z branży SPA i gabinetów kosmetycznych oraz producenci z branży spożywczej.

Każdy z uczestników otrzymał pamiątkowe zdjęcie z Forum oraz certyfikat uczestnictwa w szkoleniu. Wielu uczestników konferencji potwierdziło chęć kontynuowania uczestnictwa w tego rodzaju konferencjach - dlatego już w najbliższym czasie wybrany będzie termin następnej imprezy tego typu.

Patronem medialnym konferencji był portal Hotels-Spa.pl firmy SpaMarketing.

źródło: www.forumspa.pl

 

POLECANY ARTYKUŁ

Na ten temat napisano i powiedziano niemal wszystko. Trudno czasami wyłuszczyć dla siebie w sposób przystępny informacje, które pomogą...
czytaj więcej»

czytaj więcej»

czytaj więcej»

czytaj więcej»
 

WARTO PRZECZYTAĆ

Jej właściwości od dawna doceniają profesjonalni sportowcy przygotowujący się do trudów sezonu lub konkretnego startu. Przede wszystkim jednak krioterapia...
czytaj więcej»

czytaj więcej»

czytaj więcej»

czytaj więcej»

SPA WARTE ODWIEDZENIA


PARTNERZY


 
 
 

Copyright ©2006-2015 SpaMarketing - design and develop: e-promocja.com.pl




x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.